Huiswerkbegeleiding, persoonlijke aandacht en structuur

Extra nieuws:

RBC-Huiswerkinstuut de gehele zomer geopend!

De verwachting is dat de lange "niet-onderwijs-periode" door de corona zonder twijfel grote problemen zal gaan geven bij de naderende herexamens en bij de opstart in de nieuwe klas of in de nieuwe studie in augustus/september aanstaande..

Voorkom afstromen, zitten blijven of veel frustratie en boek nu bij ons (los of structureel) alvast: vaste les, bijles, of bijspijker lessen. Dat is in alle vakken mogelijk, op ons instituut of online. Wij analyseren de opgelopen achterstand en werken die bij, nog voor de school weer start.

Voor de kernvakken, Wiskunde, Engels en Nederlands zijn wij al gestart.


 CORONA NIEUWS : zie hier  mededelingen over coronavirus en (online) lessen

Wat wij doen

Wij begeleiden al meer dan 25 jaar leerlingen uit het basis-,voortgezet onderwijs (vmbo-mbo-havo-vwo en gymnasium) en studenten uit het hoger onderwijs. Wij doen dat graag en begeleiden altijd zorgvuldig en -vooral-  persoonlijk.

Elke leerling krijgt van ons, naast de huiswerkbegeleiding, gratis een werkboek "Hoe leer je leren?" met daarin 12 leertechnieken. Wij leren de leerling deze essentiële technieken die van groot belang zijn voor nu en voor later als de leerling verder gaat studeren. U kunt daarbij denken aan hoe te leren (structuur), hoe de agenda in te vullen, hoe te plannen, hoe toetsen voor te bereiden etc.

Wij willen ons graag aan u voorstellen

Daarom doen wij de inschrijving voor huiswerkbegeleiding bij u thuis tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek. U krijgt als ouders samen met uw zoon of dochter uitgebreide informatie over onze aanpak, wijze van werken, planning, studievaardighedenmethoden en de manier van zelfwerkzaamheid en structuur die wij onze leerlingen aanleren.
Uw zoon of dochter vult tijdens het bezoek tevens een vragenlijst in, die ons inzicht geeft in hoe wij hem of haar het beste kunnen begeleiden. De ouders ontvangen van ons gratis de uitslag van dit testrapport.

Openingstijden

Uw zoon of dochter is van harte welkom bij de dagelijkse huiswerkbegeleiding. Van maandag tot en met vrijdag zijn wij geopend vanaf 13.30 uur (in toetsperiodes vanaf 13.00 uur) tot 18.00 uur met een uitloop naar 18.30 uur. Op zaterdag zijn wij open voor bijlessen. Voor het volgen van bijlessen hanteren wij nog ruimere tijden. Bijlessen kunt u overigens direct telefonisch bestellen, hiervoor is geen huisbezoek noodzakelijk. Leerlingen mogen de gehele middag aanwezig zijn voor de huiswerkbegeleiding en kunnen onbeperkt uitleg ontvangen van onze docenten.

Op een rij: de voordelen van onze huiswerkbegeleiding

 1. Leerlingen krijgen onmiddellijk uitleg bij het plannen, leren en huiswerk maken direct na school
 2. Wij werken in kleine groepjes, dus leerlingen krijgen  altijd individuele, persoonlijke aandacht
 3. Onze docenten integreren in de begeleiding de ‘leren-leren’ en planningtechnieken
 4. Onze docenten overhoren het leerwerk en kijken het maakwerk na
 5. Bij thuiskomst hebben de leerlingen de avond huiswerkvrij en kunnen ze lekker dingen doen waar ze zelf zin in hebben
 6. Leerlingen worden begeleid door onze eigen vakdocenten
 7. Wij hanteren op een vriendelijke manier een goed controle- en disciplinesysteem
 8. Wij werken met een speciale planmethode
 9. Wij hebben mogelijkheden tot individuele bijlessen op ochtend, middag, avond en zaterdag
 10. Ouders krijgen een persoonlijke, gedegen, telefonische evaluatie over de vorderingen
 11. 'Spanningen-ergernissen' op het thuisfront worden door onze begeleiding weggenomen

 

En dit vinden onze klanten: en daar zijn wij trots op:

dank u wel familie Boonstra (juni 2019)

Nogmaals dank aan Nick en Julius e.a. voor de hulp. Wij hebben voor de derde keer meegemaakt dat jullie van RBC het verschil maken. Het is een geoliede machine maar wel zeer vriendelijk en menselijk. Groetjes en nogmaals bedankt Ellis Boonstra

dank u wel Brenda en Elco (juli 2019)      

Graag zou ik jullie bedanken voor de begeleiding van onze dochters tijdens de laatste 2 jaren van hun middelbare schoolperiode. Beide hebben de middelbare school met een prachtige cijferlijst afgesloten. Natuurlijk is dat in de eerste plaats hun eigen verdienste, maar met jullie begeleiding heeft er een groot aandeel in gehad.Super bedankt voor de afgelopen periode. Brenda Damkat en Elco Louwinger

Dank u wel mevrouw AS (naam bij ons bekend), september 2019

Onze dochter is onlangs geselecteerd voor een vervolg opleiding na een zware  selectiemaand. Ze gaat nu studeren in Amsterdam. Via deze weg wil ik het RBC team hartelijk bedanken voor alles wat  jullie voor haar betekend hebben in de afgelopen jaren. Ik waardeer jullie betrokkenheid en inzet en de wijze waarop jullie in de  ontwikkeling van mijn dochter mee gedacht hebben.

Ik zal jullie instituut aan iedereen aanbevelen als beste van Leeuwarden! Veel dank, ook namens mijn dochter.

 

  


Hier kunt u nog meer te weten komen over onsu kunt even bij ons binnen kijken, of onze goede resultaten bestuderen.

 
 
 
 
Opbellen
E-mail
Info